Chiftele din carne de vițel
Ingrediente:
- 500g carne vită tocata
- 1 ceapă mare
- 1 ardei capia roșu
- 1 cotor de țelină
- 600g roșii tocate
- 2 lingurițe boia ardei dulce
- sare și piper
- 1 busuioc
- 1 pătrunjel
Mod de preparare
Frământați carnea
cu un strop de ulei de măsline după care formați bile de mărimea unei mingi de
ping-pong sau un pic mai mari. Le veți praji într-o tigaie cu 2-3 linguri de
ulei până sunt rumene, aproximativ 5-10 minute. Nu vă faceți probleme dacă nu
sunt pătrunse, se vor fierbe după aceea în sosul de roșii. Scoateți
chifteluțele pe o farfurie, mai adăugați 2 linguri de ulei și căliți ceapa și
ardeiul tocate cubulețe mici, timp de 8-10 minute. Între timp puneți roșiile și
busuiocul într-un blender și mărunțiți până totul devine un suc!
Când ceapa și
ardeiul s-au călit, adăugați chifteluțele, sucul de roșii, condimentele și
fierbeți totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecând ocazional! Când este
gata adăugați pătrunjelul și amestecați iarăși. Ca garnitura puteți să faceți
piure de cartofi sau orez!