l>

Chiftele din carne de vițel


Ingrediente:

  • 500g carne vită tocata
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei capia roșu
  • 1 cotor de țelină
  • 600g roșii tocate
  • 2 lingurițe boia ardei dulce
  • sare și piper
  • 1 busuioc
  • 1 pătrunjel


Mod de preparare

Frământați carnea cu un strop de ulei de măsline după care formați bile de mărimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veți praji într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei până sunt rumene, aproximativ 5-10 minute. Nu vă faceți probleme dacă nu sunt pătrunse, se vor fierbe după aceea în sosul de roșii. Scoateți chifteluțele pe o farfurie, mai adăugați 2 linguri de ulei și căliți ceapa și ardeiul tocate cubulețe mici, timp de 8-10 minute. Între timp puneți roșiile și busuiocul într-un blender și mărunțiți până totul devine un suc!

Când ceapa și ardeiul s-au călit, adăugați chifteluțele, sucul de roșii, condimentele și fierbeți totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecând ocazional! Când este gata adăugați pătrunjelul și amestecați iarăși. Ca garnitura puteți să faceți piure de cartofi sau orez!